Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

 

 

Valepoliisihuijaukset jatkuvat - Varo huijareita!

A A A

26.1.2018

Poliiseina esiintyvät huijarit saattavat lähestyä puhelimitse tai vierailemalla henkilön kotona. Huijarit voivat soittaa useita kertoja vedoten, että tunnusten saamisella on kiire tai että on tapahtunut rikos. He voivat kertoa myös rahojen olevan vaarassa ja niiden turvaamiseksi tarvitaan pankkitunnukset. Näiden yhteydenottojen tarkoituksena on ollut saada henkilö luovuttamaan pankkitietojaan, tunnuksiaan, korttitietoja ja mahdollisesti muita arvoesineitä.

Poliisi, pankit tai muut viranomaiset eivät ikinä pyydä edellä mainittuja tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti kysymällä. Henkilökohtaisia pankkitunnuksia ei koskaan pidä kertoa tai luovuttaa muille, vaikka niin käskettäisiin.

Jos poliisi ottaa yhteyttä sinuun, varmista että kyseessä on oikea poliisi:

  • Kysy poliisin nimi ja poliisilaitos jossa hän työskentelee. Soita hänelle takaisin poliisin keskuksen kautta

  • Poliisilaitosten vaihteiden yhteystiedot löytyvät poliisin verkkosivulta www.poliisi.fi.

  • Jos ovelle ilmaantuu poliisina esiintyvä henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä, ennen kuin päästät häntä sisälle.

  • Jos poliisi soittaa tai poliisipartio on ovella ja tiedustelee pankkitietojasi, soita 112.

Aina kun joudut tällaisen huijausyrityksen kohteeksi, soita hätäkeskukseen ja pankkiin, vaikka taloudellista menetystä ei aiheutuisikaan. Kaikki tieto on poliisille tärkeää valepoliisirikosten selvittämiseksi ja estämiseksi.

Poliisin tiedote. Tiedotteessa poliisi muistuttaa: " Poliisi vetoaa edelleen myös iäkkäiden omaisiin ja muihin tahoihin, jotka ovat ikäihmisten kanssa tekemisissä, että ilmiöstä keskusteltaisiin. Heitä olisi muistutettava siitä, että pankkikortteja tai niihin käyttöön liittyviä tietoja ei saa luovuttaa kenellekään. Ei vaikka pyytäjä sanoisikin olevansa poliisi.


Lisätietoa poliisin virkamerkistä ja tunnistamisesta:

"Suojaa rahasi huijareilta", poliisi.fi:

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön