Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

 

 

Kiinteistönomistajalla vastuu liukkauden torjunnasta!

A A A

8.3.2017

Lämpötilojen vaihtelu ja huonot sääolosuhteet asettavat kiinteistönomistajalle erityisiä haasteita ja korostavat huolellisuusvelvollisuutta. Tiesithän, että yritykselläsi on kiinteistönomistajana velvollisuus huolehtia, että kiinteistön alueella voi liikkua turvallisesti? Alueella liikkuvien työntekijöiden lisäksi vastuu koskee myös ohikulkijoita. Muista siis huolehtia asianmukaisesti kiinteistösi alueen kunnossapidosta kuten aurauksesta, hiekoituksesta ja katolle kertyneiden lumien pudotuksesta.

Mitä jos vahinko varotoimista huolimatta sattuu?

Vaikka yrityksesi kiinteistöstä olisi aina pidetty asianmukaisesti huolta, on vahingon mahdollisuus silti olemassa. Ennaltaehkäisevien huoltotoimien lisäksi vahinkoihin kannattaa varautua kunnollisilla vakuutuksilla. Usein yrityksen kiinteistöt on suojattu pelkällä palovakuutuksella, mutta yksinään se ei vielä kata kaikkia vahinkotyyppejä. Huolehdi, että kiinteistölläsi on palovakuutuksen lisäksi voimassa ainakin vastuuvakuutus, joka on paras tapa varautua vastuuvahinkoihin kuten ohikulkijan liukastumiseen. Työntekijöille sattuneet vahingot katetaan puolestaan lakisääteisellä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella.

Vakuutusten lisäksi on hyvä olla tietoinen siitä, miten vahinkotilanteissa kannattaa toimia. OP Vahinkoapu -palvelusta löydät helposti toimintaohjeet vahinkotilanteisiin, oli kyse sitten pudonneen lumen aiheuttamasta vahingosta tai liukastumisesta. Vahinkoavusta löydät kätevästi myös A-Vakuutuksen ja OPn vahinkokumppanien yhteystiedot. (Ks. linkki alla).

Vastuuvahingolla voi olla kauaskantoiset seuraukset

Liukastumistapaturmat ovat todella yleisiä, niitä sattuu kymmeniä tuhansia vuodessa. Vahinkojen vakavuus voi vaihdella pienistä nyrjähdysvammoista suurempiin loukkaantumisiin. Mitä vakavammasta vahingosta on kyse, sitä suurempi kiinteistösi vastuu ja korvausvelvollisuus luonnollisesti on. Pahimmillaan vahinko voi aiheuttaa loukkaantuneelle työkyvyttömyyden ja vuosikymmenien kuntoutuksen. Korvaussummien suuruutta ei siis kannata aliarvioida.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2017

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön