Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

  1. Etusivu
  2. > Henkilöasiakkaat
  3. > Vakuutukset
  4. >Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan 1.1.2017 - kuusi kysymystä ja vastausta

Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan 1.1.2017 - kuusi kysymystä ja vastausta

A A A

4.1.2017

Liikennevakuutuslain uudistuminen vuoden vaihteessa toi muutoksia liikennevakuutuksen laiminlyönnin seurauksiin ja sattuneen liikennevahingon käsittelyaikoihin. Lisäksi muutos luo pohjan entistä asiakaslähtöisemmälle vakuuttamiselle. Kokosimme kuusi yleisintä lakimuutokseen liittyvää kysymystä ja vastasimme niihin:

Mikä liikennevakuutuslaissa muuttui vuoden 2017 alusta lähtien? Tarvitseeko asiakkaan tehdä jotakin?

Liikennevakuutuslain uudistuminen pitää sisällään konkreettisia muutoksia vakuuttamiseen, vahinkojen korvauksiin sekä liikennevakuutuksen laiminlyöntiin. Liikennevakuutuslain muutos ei edellytä vakuutuksenottajalta toimenpiteitä omaan liikennevakuutukseen. Asiakkaidemme nykyiset, voimassa olevat liikennevakuutusten sopimukset jatkuvat voimassa sellaisenaan. Myöskään bonushistoria ei nollaudu.

Millaisia uusia tuotteita markkinoille voi jatkossa tulla? Miten esimerkiksi vahinkohistoria jatkossa huomioidaan?

Uusi liikennevakuutuslaki mahdollistaa entistä asiakaslähtöisemmän vakuuttamisen, sillä uudistus luo pohjan aiempaa monipuolisemmalle henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistorian hyödyntämiselle vakuutuksen hinnoittelussa.

Omistamasi yksittäisen ajoneuvon vahinkohistoria on mahdollista huomioida muiden omistamiesi ajoneuvojen vakuutuksien hinnoittelussa, ja vastaavasti useamman ajoneuvosi vahinkohistoria voidaan huomioida yksittäisen ajoneuvosi vakuutusten hinnoittelussa. Tämä tarkoittaa sitä, että vahinkohistorian ei välttämättä tarvitse alkaa ns. nollasta aina uuden ajoneuvon kohdalla. Samalla vahinkohistoria muuttuu yksinomaan henkilökohtaiseksi, eikä sitä ja sen mukaista bonusta voi enää siirtää puolisolle.

Haluan vakuuttaa toisen nimissäni olevan auton. Millaisen bonuksen saan liikennevakuutukseeni?

Käytämme OPssa toistaiseksi edelleen ajoneuvokohtaista vahinkohistoriaa bonuksen määrittelyssä, joten lähtöbonus tähän toiseen autoosi on 0 %. Kun OP julkaisee uuden liikennevakuutuksen ja siinä yhteydessä ottaa käyttöön henkilökohtaisen vahinkohistoriatietosi, voit verkossa verrata nykyistä vakuutustasi uuteen liikennevakuutukseen.

Milloin OPn uusi tuote tulee markkinoille? Millainen se on?

Kehittämällämme uudella liikennevakuutuksella kannustamme muita huomioivaan liikennekulttuuriin sekä liikenneturvallisuuteen. Hinnoittelun suhteen noudatamme reiluuden periaatetta eli sitä, että vähemmän onnettomuuksia ajavat kuljettavat maksavat vakuutuksestaan myös vähemmän. Kerromme uudesta tuotteestamme lisää alkuvuoden aikana.

Millaisia vaikutuksia uudistuksella on vahinkojen käsittelyaikoihin?

Vahinkojen käsittelyajat lyhenevät. Uuden liikennevakuutuslain myötä vakuutuksen korvauskäsittely on aloitettava seitsemän arkipäivän sisällä asian vireille tulosta. Saat korvauspäätöksen vastaavasti kuukauden kuluessa, kun aiempi laki on turvannut korvauspäätöksen kolmen kuukauden sisällä.

Millaisia seurauksia jatkossa tulee, jos liikennevakuutuksen jättää ottamatta?

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus liikenteessä käytettävälle ajoneuvolle. Liikennevakuutuksen laiminlyönti johtaa uuden liikennevakuutuslain myötä ajoneuvon käyttökieltoon, ja poliisi voi vastaisuudessa ottaa ajoneuvon kilvet välittömästi pois. Lisäksi laiminlyöntiin liittyvät maksut kovenevat.

Juttua täydennetään asiakkailta saamiemme lisäkysymysten perusteella, viimeksi päivitetty 4.1.2017
Tuleeko myös OPlta henkilökohtainen bonusjärjestelmä vai pysyykö se ajoneuvokohtaisena?

Tällä hetkellä käytämme yhden ajoneuvon ajoneuvokohtaista historiaa, mutta jatkossa myös henkilökohtaisen historian käyttäminen on mahdollista. Uudet vakuutukset ovat tulossa myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Myös OPssa kuljettajan ajohistorialla tulee olemaan nykyistä suurempi vaikutus.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön