Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

Oikeusturvavakuutus

A A A

Oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena on korvata vakuutuksenottajan välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäynti- ja asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä lähinnä riita-asioissa.

Kenelle oikeusturvavakuutus soveltuu?

Oikeusturvavakuutus soveltuu lähes kaikille toimialoille ja lähes kaikille Suomessa toimiville yrityksille. Oikeusturvavakuutusta ei kuitenkaan ole tarkoitettu yrityksille, joille oikeudelliset kysymykset ovat olennainen osa liiketoimintaa. Nämä yritykset käsittelevät oikeudellisia kysymyksiä lähes päivittäin, eikä oikeudellisen avun tarve ole satunnaista ja äkillistä. Tällaisia toimialoja ovat mm. kiinteistöjen ja asuntojen vuokraus,  arvopaperi- ja osakekauppa sekä omaisuuden hoito. Oikeusturvavakuutusta ei myöskään myönnetä konkurssipesille.

Korvattavat vahingot

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutetulle asiamiehen käyttämisestä ja todistelusta aiheutuneet kulut. Vakuutuksesta korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneet vahingot. Vahinko on sattunut, kun riita on todisteellisesti syntynyt tai kun haaste on annettu vakuutetulle tiedoksi. Myös sen perusteen, johon riita perustuu täytyy olla syntynyt vakuutuksen voimassaoloaikana, mikäli vakuutus on riidan syntyessä tai haasteen tiedoksiannon hetkellä ollut voimassa vähemmän kuin kaksi vuotta.

Oikeusturvavakuutuksesta ei korvata mm. 

  • vakuutetun maksettavaksi tuomittuja tai sovittuja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja
  • vakuutetun yrityksen luovutukseen liittyvistä riidoista aiheutuvia kustannuksia
  • konkurssi-, ulosmittaus- ja velkasaneerausasioihin liittyvistä riidosta aiheutuvia kustannuksia.          

Vahingon tulee aina liittyä vakuutettuun ja vakuutuskirjassa mainittuun toimintaan. Esimerkiksi lainarahalla tehdyt ja yrityksen kokoon nähden suuret sijoitukset osakkeisiin ja kiinteistöihin eivät kuulu vakuutuksen korvauspiiriin.

Oikeusturva

Ehdot ja tuoteseloste

Tiedostot aukeavat uuteen selainikkunaan.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön