Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

  1. Etusivu
  2. > Usein kysyttyä
  3. >Tapaturmavahingot

Valikko:

Tapaturmavahingot

A A A

HUOM! Pohjola.fi poistuu käytöstä pian, ja alla oleva sisältö saattaa olla jo vanhentunut. Tutustu ajan tasalla olevaan vastaavaan sisältöön Vahinkoavussa.

Kuinka pian tapaturman jälkeen korvausta tulee hakea?

Korvausta tulee hakea viimeistään vuoden kuluttua vahingon sattumisesta.

Miten korvausta haetaan ja mitä liitteitä tarvitaan ?

Korvausta voi hakea lähettämällä vahinkoilmoituksen verkon kautta OPlle. Vaihtoehtoisesti vahingosta voi ilmoittaa puhelimitse soittamalla numeroon 0303 0303 tai lähettämällä korvaushakemuksen postitse. 

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto ja tositteet maksetuista hoitokuluista liitteineen. Jos korvausta haetaan Mittaturvavakuutuksen tai Urheiluvakuutuksen perustella, on sairausvakuutuslain mukainen korvaus haettava Kelalta ensin itse. Toimita tällöin alkuperäinen Kelan korvaustosite ja kopiot Kelalta haetuista kulutositteista liitteineen.

Onko sairausvakuutuslain mukainen korvaus haettava ensin itse Kelalta?

Jos kysymyksessä on Mittaturvan tapaturmavakuutus tai Urheiluvakuutus, on asiakkaan maksettava kulut ensin itse, haettava Kelasta sairausvakuutuslain mukainen korvaus ja vasta sitten voi hakea korvausta OPsta.

Saako maksamattomat laskut lähettää OPlle tai saako lääkäri tai hoitolaitos laskuttaa suoraan OPta?

Vakuuutusehtojen mukaan asiakkaan tule maksaa hoitokulut ensin itse. Maksamattomia laskuja ei saa lähettää OPlle.

Korvataanko jokainen vahinko?

OPlle tuli vuonna 2006 lähes 320 000 vahinkoilmoitusta, joista 95 prosenttia johti myönteiseen korvauspäätökseen. Korvauspäätös tehdään vakuutusehtojen ja yleisen korvauskäytännön mukaisesti vahingosta annettujen selvitysten perusteella.

Saako toimenpiteeseen maksusitoumuksen?

Jos hoitava lääkäri ehdottaa kallista toimenpidettä, voit pyytää yhtiöstämme maksusitoumuksen OPn hoitolaitosyhteistyökumppaneille. Korvausratkaisun tekemistä varten tarvitsemme sairauskertomuskopion, josta käy ilmi ehdotettu toimenpide ja kustannusarvio. Tarkista, mistä löytyy lähin hoitolaitosyhteistyökumppani. Yksittäisiä lääkärikäyntejä koskevia avoimia laskuja ei kuitenkaan voi lähettää yhtiöllemme.

Korvataanko ylimääräiset koulumatkakulut?

Jos kysymyksessä on lasten ja nuorten tapaturmavakuutus, voidaan ylimääräiset koulumatkakulut korvata. Tarvitsemme kuitenkin lääkärintodistuksen ylimääräisten koulumatkakulujen tarpeellisuudesta.

Korvataanko esimerkiksi tapaturman yhteydessä rikkoontuneet silmälasit, vaatteet tai kello?

Silmälasit voidaan korvata. Uudet silmälasit on hankittava 2 kuukauden kuluessa tapaturman sattumisesta. Jos korvausta haetaan Mittaturvavakuutuksen tai Urheiluvakuutuksen perusteella, korvattavuus edellyttää vammaa joka on vaatinut lääkärinhoitoa. Rikkoontuneita vaatteita ja kelloja ei vakuutusehtojen mukaan korvata.

Mittaturvavakuutuksesta korvataan myös tapaturman yhteydessä käytössä rikkoutuneiden kuulokojeen, hammasproteesin tai turvakypärän korjaus- tai jälleenhankintakustannukset.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön