Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

 

 

OP-Pohjola palkitsi väitöskirjan hedge-rahastojen menestyksestä ja riskeistä

09.02.2012 klo 12:30

Lehdistötiedote 9.2.2012

OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiön väitöskirjakilpailun parhaaksi on valittu Juha Joenväärän väitöskirja "Essays on hedge fund performance and risk" Oulun yliopistosta. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Väitöskirjassa tarkastellaan uusia taloustieteeseen ja ekonometriaan perustuvia menetelmiä mitata ja ennustaa hedge-rahastojen menestystä ja riskejä. Tutkimustulokset osoittavat, että menetelmien soveltamisesta käytäntöön olisi selvää hyötyä valvontaviranomaisille ja sijoittajille.

Tutkimuksessa mitataan järjestelmäriskiä uudella riskimittarilla. Valvontaviranomaiset voivat etsiä mittarin avulla sellaisia hedge-rahastoja, jotka saattavat uhata finanssijärjestelmän vakautta. Tulosten mukaan viranomaisten tulisi keskittyä ennen kaikkea rahastojen pääomarakenteeseen, vastapuoliriskiin ja likviditeettiin liittyviin tekijöihin, eikä niinkään velkavivun suuruuteen, johon erityisesti tiedotusvälineet ja poliitikot ovat kiinnittäneet erityishuomionsa.

Uuden riskimittarin avulla voidaan valita sijoituskohteeksi hedge-rahastoja, jotka todennäköisesti tarjoavat hajautushyötyä niissä tilanteissa, jolloin sitä kaikkein eniten tarvitaan eli negatiivisten äärimarkkinaliikkeiden toteutuessa. Tulosten perusteella yleensä etenkin likvideihin futuureihin perustuvat sijoitusstrategiat tuottavat huomattavia hajauttamishyötyjä.

Lisäksi väitöstutkimus osoittaa, että hedge-rahastojen menestystä voidaan ennustaa erityisen hyvin mittareilla, jotka perustuvat sekä rahastojen ominaispiirteiden, kuten palkkiorakenteen ja lunastusehtojen, että talouden suhdannesyklien analysointiin.

Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunta hyväksyi väitöskirjan 20.10.2010 arvosanalla erinomainen.

Yliopistot lähettivät oman karsintansa tuloksena tutkimussäätiön väitöskirjakilpailuun yhteensä viisi väitöskirjaa. Kilpailu oli järjestyksessä kymmenes. Palkinnon saajan valitsee OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiön hallitus.

Lisätietoja: Tutkimussäätiön asiamies Matti Huomo, p. 010 252 2232, matti.huomo @ op.fi


OP-Pohjola-ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuuden pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluja. Ryhmän perustehtävänä on edistää omistajajäsenten, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP-Pohjola-ryhmän muodostavat noin 200 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP-Pohjola osk tytär- ja lähiyhteisöineen, joista suurin on pörssinoteerattu Pohjola Pankki Oyj. Ryhmässä työskentelee yli 13 000 työntekijää. OP-Pohjolan vuoden 2011 tulos ennen veroja oli 518 miljoonaa euroa ja tase 92 miljardia euroa 31.12.2011. Ryhmällä on yli 4 miljoonaa asiakasta.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön