Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

 

 

OP Ryhmä täyttää Rahoitusvakausviraston asettaman uuden MREL-vaatimuksen selvästi

07.05.2018 klo 17:15

OP Yrityspankki Oyj
OP Osuuskunta
Pörssitiedote
7.5.2018 klo 17.15

OP Ryhmä täyttää Rahoitusvakausviraston asettaman uuden MREL-vaatimuksen selvästi

Rahoitusvakausvirasto (RVV) on tänään maanantaina 7.5.2018 asettanut OP Ryhmälle kriisinratkaisulain mukaisen omien varojen ja alentamiskelpoisten velkojen vähimmäisvaatimuksen (MREL) ensimmäisen kerran. MREL-vaade on noin 12,2 miljardia euroa eli 27,6 prosenttia 2016 vuoden lopun kokonaisriskin (RWA) määrästä, ja se tulee voimaan välittömästi. OP Ryhmä täyttää viranomaisen asettaman vaateen selvästi: arvion mukaan OP Ryhmän MREL-suhdeluku oli 35 prosentin tasolla vuodevaihteessa 2017.

MREL-vaatimuksen asettaminen ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä. OP Ryhmä seuraa jatkuvasti ns. Senior-Non-Preferred (SNP) -sääntelyn kehittymistä. Suomen lainsäädäntöön SNP-säännökset ovat tulossa kuluvan vuoden loppupuoliskolla. Senior-Non-Preferred on yleisnimitys uudelle velkojen etuoikeusluokalle, joka on takasijainen seniorilainoihin nähden, mutta etusijainen omien varojen instrumentteihin nähden.

MREL-vaatimukset määritetään yhdenmukaisin periaattein kaikille euroalueen pankeille osana uutta EU-tason kriisinratkaisusääntelyä. OP Ryhmän kriisinratkaisuviranomainen on Brysselissä toimiva EU:n kriisinratkaisuneuvosto (Single Resolution Board, SRB).

Samassa yhteydessä kriisinratkaisuneuvosto on vahvistanut OP Ryhmälle kriisinratkaisustrategian, jossa kriisinratkaisutoimet kohdistettaisiin Single Point of Entrynä toimivaan OP Yrityspankkiin.

OP Yrityspankki Oyj
OP Osuuskunta
Carina Geber-Teir
Viestintäjohtaja

Lisätiedot:
Talousjohtaja Harri Luhtala, puh. 010 252 2433
Haastattelupyynnöt:
OPn viestintä, puh. 050 523 9904, viestinta@op.fi

JAKELU                                                                  
Nasdaq Helsinki Oy                                                                                   
LSE London Stock Exchange              
SIX Swiss Exchange                                                                         
Keskeiset tiedotusvälineet                                                                 
op.fi

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle. OP Ryhmän muodostavat noin 160 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on 1,8 miljoonaa omistaja-asiakasta.
www.op.fi

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2018

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön