Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

Urheilu

A A A

Urheiluvakuutus artikkeliin

Urheiletpa sitten seurassa tai kuntoilet omaksi iloksi, on tärkeää, että saat nopeasti asiantuntevaa hoitoa, mikäli loukkaannut lenkkipolulla, harjoituksissa tai kilpailussa. Urheilijan vakuutuksilla ja turvilla varmistat itsellesi ja lähimmäisillesi parhaan hoidon ja mahdollisimman nopean paluun arkeen.

Osta Sporttiturva verkosta lisenssin yhteydessä

Kun osallistut tai perheenjäsenesi osallistuu urheiluliiton tai urheiluseuran järjestämiin otteluihin, kilpailuihin, turnauksiin, lajileireille tai harjoituksiin, tarvitset urheilulajin kattavan vakuutuksen. Sporttiturva on voimassa yli 80 lajiliiton järjestämässä toiminnassa, ja voit ostaa vakuutuksen helposti lisenssisi yhteydessä verkosta.

Sporttiturva on urheiluvakuutus kaiken ikäisille, ja ensisijaisen tärkeä turva urheilijalle, mikäli seuran tai liiton jäsenyyteen ei automaattisesti sisälly vakuutusturvaa.

Sporttiturva korvaa, tapahtumakohtaisesti

Sporttiturvasta saat korvausta vakuutuskauden aikana vahinkokohtaisesti. Mikäli siis esimerkiksi nilkkasi vääntyy ja sormesi murtuu eri urheilutilanteissa saman vakuutuskauden aikana, käsitellään sattuneet vahingot omina korvaustilanteina.

Vakuutus korvaa tapaturman aiheuttaman vahingon lisäksi nyt myös ilman ulkoista tekijää aiheutuneita vahinkoja, kuten omasta voimanponnistuksesta seuraavan akillesjänteen katkeamisen. Vakuutuksen korvausmäärät ovat:

  • hoitokorvaus, myös hammasvammat, korvausmäärä enintään 15 000 euroa

  • haittakorvaus enintään 30 000 euroa

  • kuolinkorvaus 8 500 euroa

Urheillessa tapahtuvat ja äkillisten tapahtuminen aiheuttamat loukkaantumiset korvataan magneettitutkimusta ja leikkaushoitoa myöden. Korvausta maksetaan niistä kuluista, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vamman aiheuttaneesta tapahtumasta. Mahdollisissa hammasvammoissa ei kuitenkaan ole enimmäiskorvausaikaa. Sporttiturvasta korvataan myös hoidossa tarvitsemasi ortopediset tuet. Useimpien liittojen kanssa on sovittu, että alle 12-vuotiailla vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Huomioithan, että Sporttiturva on määräaikainen vakuutus. Turva on voimassa kunkin vakuutuskauden alusta, kunhan Sporttiturva on maksettu kauden 1. kuukauden aikana. Muutoin Sporttiturva tulee voimaan maksuhetkestä.  Vakuutus päättyy vakuutuskauden viimeisenä päivänä.

Lisätietoja laji- ja korvauskattavuudesta saat lajiliitostasi tai seurastasi. Tässä annetut tiedot ovat Sporttiturvan vakuutusehtojen sisällön mukaisia.
Kuntoile omaksi iloksi terveysvakuutuksen turvin

Liikuntaa ja urheilua harrastetaan myös lisenssivakuutuksen ulkopuolella. Oli kyseessä sitten lenkkeily, hiihtäminen, pyöräily tai kotipihalla pelattava koripallo, terveysvakuutuksella takaat, että pääset nopeasti hoitoon, jos loukkaannut omaehtoista kuntoilua harrastaessasi. Yrittäjänä saat vastaavan turvan laajentamalla yrittäjän tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle.

Kuntoile omaksi iloksi terveysvakuutuksen turvin

Liikuntaa ja urheilua harrastetaan myös lisenssivakuutuksen ulkopuolella. Oli kyseessä sitten lenkkeily, hiihtäminen, pyöräily tai kotipihalla pelattava koripallo, terveysvakuutuksella takaat, että pääset nopeasti hoitoon, jos loukkaannut omaehtoista kuntoilua harrastaessasi. Yrittäjänä saat vastaavan turvan laajentamalla yrittäjän tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle.

Osta vakuutus

Huomioi, että kilpailuihin ja tiettyihin lajeihin, tarvitset terveysvakuutuksen urheilijan turvia. Terveysvakuutuksen urheilijan turvien edut:

  • Voit kokeilla ja harrastaa erikoisempia ja riskialttiimpia lajeja vakuutettuna.

  • Saat turvan esim. Finlandia hiihdon ja triathlonin kilpasarjaan.

  • Lapsi tai nuori voi harrastaa useampaa lajia eri seuroissa 16-vuotiaaksi saakka vakuutettuna.

Pohjola Sairaala urheilijan tukena

Vahingon sattuessa saat ammattitaitoista apua Helsingin tai Tampereen Pohjola Sairaalan urheiluklinikalta ja muilta kumppaneiltamme. Pohjola Sairaalasta löydät saman katon alta lääkäripalvelut, mahdollisesti tarvitsemasi tutkimukset, leikkaukset sekä toimenpiteiden jälkeisen kuntoutuksen. Vakuutusasiakkaanamme myös korvauspalvelu sujuu vaivattomasti korvauspalvelupisteessä paikan päällä.

Vuosina 2017-2018 Pohjola Sairaalat avautuvat myös Ouluun, Kuopioon sekä Turkuun.

Golf ja Hole In One -vakuutus

Hole In One -vakuutus korvaa hole in one -lyönnin tehneelle pelaajalle juomatarjoilukustannukset aina 500 euroon asti. Vakuutus on voimassa kaikilla pelikierroksilla harjoituksissa ja kilpailuissa. Juoma tarjotaan pelipäivänä sen klubin tai seuran ravintolassa, jonka kentällä lyönti tehtiin.

Ilmoita lyömäsi hole in one numeroomme 0303 0303. Kuitin lisäksi vahinkoilmoitukseen tarvitset pankkiyhteystietosi, tapahtumapaikan ja -ajan, väylän numeron ja tiedon mailasta, jolla hole in one onnistui.

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2017

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön