Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

 1. Etusivu
 2. > Henkilöasiakkaat
 3. > Vahingot
 4. >Ajoneuvo- ja liikennevahingot

Ajoneuvo- ja liikennevahingot

A A A

Liikennevakuutus tulee olla jokaisella liikenteeseen käytettävällä moottoriajoneuvolla. Liikennevakuutus korvaa liikennevakuutuslain mukaisesti omassa ajoneuvossa olevien henkilövahinkoja sekä syyttömälle osapuolelle ja muille osallisille aiheutuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Voit ilmoittaa meille myös vahingosta, vaikka et olisikaan vahingon aiheuttanut osapuoli.

Oman ajoneuvosi vahinkoja oma liikennevakuutuksesi ei korvaa missään tilanteessa. Autovakuutus korvaa omalle ajoneuvolle aiheutuneita vaurioita esimerkiksi ojaanajoista, kolareista ja törmäämisestä hirveen. Lisäksi autovakuutuksista korvataan esimerkiksi varkaus- ja palovahinkoja. Käytä oheista bonuslaskuria vahinkojen aiheuttaman euromääräisen vakuutusmaksuvaikutuksen laskemiseen.

Valtakunnallisten yhteistyötahojen avulla voimme tarjota asiakkaillemme nopean ja asiantuntevan avun vahinkohetkellä. Suosittelemme, että varmistat vahingon korvattavuuden etukäteen Pohjolasta. Pohjolan kumppanuusverkoston löydät oheisesta linkistä.

Jokaisen täysi-ikäisen vakuutetun on täytettävä korvaushakemus henkilökohtaisesti. Täysi-ikäisen vakuutetun puolesta toinen henkilö voi hoitaa vahinkoasiaa ainoastaan oheisella valtakirjalla.

Toimi näin - varmistat sujuvan korvauskäsittelyn
 • Jos autosi on ajokelvoton liikennevahingon jälkeen tai matka keskeytyy tekniseen vikaan, ota yhteyttä hinauspalvelukumppaniimme puh. 09-374 77 472.

 • Ajoneuvon vauriot tarkastetaan korjaamolla. Korjaamon työnjohto huolehtii vahinkotarkastuksesta varattuasi korjausajan.

 • Ota yhteyttä poliisiin, jos kyseessä on rikosasia.

 • Vahinkoilmoituksen tekemiseksi varaa esille pankkitunnuksesi sekä kaikki vahinkoon liittyvät asiakirjat, kuitit ja tositteet.

 • Täytä ajoneuvovahinkoilmoitus.

 • Jos kyseessä on henkilövahinko, tarvitsemme ajoneuvon vahinkoilmoituksen lisäksi loukkaantuneen henkilön täyttämän Liikenteen henkilövahingon korvaushakemuksen.

 • Voit koska tahansa täydentää vahinkoilmoitustasi verkkopalvelussamme.

Tee vahinkoilmoitus

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © OP  2017

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön